0113-269764

De ikke-factor op je website

Auteur: Rachel Blok

Stel, iemand stelt ons op eenaufklber-bla-bla-bla-77110-schwarz netwerkborrel aan elkaar voor. We geven elkaar een hand en ik zeg: Mijn naam is Rachel Blok. Dit is mijn communicatie diploma van de Hogeschool in Vlissingen. Dit is mijn certificaat voor de media trainingen die ik heb gevolgd. Sinds een jaar ben ik aan het werk als zelfstandig Communicatie Adviseur. Mijn kracht ligt in het leggen van verbindingen en het begeleiden van processen… Echt, ik zou het je niet kwalijk nemen als je omdraait en wegloopt. Toch is dit wat veel ondernemers op hun website doen.

Maar denk je nou echt dat iemand zit te wachten op informatie over wie je bent, waar je vandaan komt, wat je aanbiedt, op welke manier je te werk gaat, welke diploma’s en certificaten er in huis zijn en ga zo nog maar even door? Gelukkig niet meer die lange lappen tekst, dat hebben de meesten inmiddels wel afgeleerd. Maar de ikke-factor is erg hoog. We willen graag zo veel mogelijk vertellen over onszelf en wat we kunnen.

Alleen maar over jezelf praten vinden we in het contact tussen mensen eigenlijk heel vervelend. Om niet te zeggen dat het een enorme afknapper is. Waarom doen we dat wel op onze website? Realiseer je je dat dit net zo’n grote afknapper is? We willen de doelgroep graag duidelijk maken dat we de partij zijn die ze zoeken. Maar dat zit hem niet in het overbluffen van onze concurrenten. Waarin dan wel?

In de klik-factor. Het begint allemaal bij herkenning. Je hebt een fractie van een seconde om iemand te overtuigen dat hij goed zit bij jou. Dus vraag jezelf eerst af: Wie ben je? Waarom doe je het werk dat je doet? Wat geeft je voldoening? En welke doelgroep past daar dan bij? Dan kun je in het contact met hen bieden waar ze naar op zoek zijn. Dat begint met laten merken dat je ze kent, weet wat hun probleem of vraag is en een sfeer creëren die ze als prettig ervaren. Dé manier om ervoor te zorgen dat ze verder je website induiken.

Dus in plaats van het oplepelen van je CV op je website, ga je op zoek naar raakvlakken. Laat merken dat je de klant kent en begrijpt. Eerst het benoemen van zijn vragen en problemen en van daaruit de oplossing aandragen. Maar laat je klant eerst zelf aan het woord. Laat hem zich herkennen in het beeld dat je schetst. Dus poging nummer 2.

“Hallo mijn naam is Rachel Blok. Dus jij hebt je bedrijf vanaf nul helemaal zelf opgebouwd? Vertel!”

terug naar overzicht

website door zwaartekracht