0113-269764

AVG, voor wie?

Zoals inmiddels algemeen bekend is gaat op 25 mei 2018 de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in alle landen binnen de Europese Unie. Nu hebben de landen nog hun eigen wetten en regelgeving. Deze komt voort uit de Europese privacyrichtlijn uit 1995.

De AVG is Europese wetgeving die de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) dus vervangt.

 

Voor wie geldt de AVG wetgeving?

Dit is een eenvoudig antwoord: de AVG wetgeving geldt alle rechtspersonen. Hieronder verstaan we Bedrijven en organisaties als Stichtingen en verenigingen. De regelgeving geldt ook voor overheidsinstanties. Er word geen onderheid gemaakt tussen de omvang van uw organisatie. De wetgeving moet dus door iedereen worden nageleefd, van ZZP-er tot Grootbedrijf.

 

Wat gaat er nu veranderen of wat moet ik als bedrijf of organisatie ondernemen om aan de AVG te voldoen en boetes te voorkomen?

De grootste verandering en impact is dat procedures moeten worden vastgelegd, nageleefd en  periodiek worden ge-audit (dit kan u zelf intern regelen of extern). Met de juiste verslaglegging, uitvoering en controle kunt u (hoge) boetes mee voorkomen. Ons advies is dan ook de nieuwe AVG wetgeving serieus te nemen en op een juiste wijze binnen uw organisatie te implementeren. Op het web is inmiddels veel informatie te vinden over dit onderwerp, inmiddels zo veel dat door de bomen het bos niet meer gezien kan worden.

Voor een goede opzet kunnen wij u bijstaan in de implementatie en risicobeheersing. Ook dit is een maatwerk net als de AVG wetgeving.

Wij splitsen dit op in een aantal stappen:

  • 0-meting
  • Opzetten stappenplan naar aanleiding van 0-meting
  • Implementatie en uitvoering van stappenplan.
  • DPIA (Data Protection Impact Assesment) link
  • Periodieke audits

Het toepassen van de AVG werkt het makkelijkst via een hier bovengenoemd stappenplan. Hier vindt u daar meer informatie over.

Loop niet het risico van hoge boetes ( oplopend tot 20.000.000 euro  of 4% van uw wereldwijde omzet en neem contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

 

AVG zeeland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

website door zwaartekracht