0113-269764

Startersdesk Ondernemingsplan

De slimme basis voor een succesvol ondernemingsplan

Voor jezelf beginnen? Laat je niet afschrikken door de vele complexe modellen voor ondernemingsplannen die je online wel tegenkomt. In de basis is elk ondernemingsplan verrassend hetzelfde, en vergeet niet: hoe eenvoudiger je kunt formuleren wat je plannen zijn, hoe makkelijker het is om focus te houden.

Hoe start je met je het Startersdesk ondernemingsplan? Als wij bij de Zwaartekracht Startersdesk nieuwe ondernemers aan tafel krijgen is onze eerste vraag: waarom wil je dit eigenlijk doen? Een simpele vraag en eigenlijk de kern van je ondernemingsplan. En toch verrassend vaak niet direct te beantwoorden door de ondernemer in spé.  Hij of zij weet het wel, maar laat zich afleiden door allerlei andere zaken, die andere mensen belangrijk vinden.

Natuurlijk moet je in je ondernemingsplan verantwoorden waar je benodigd geld vandaan haalt, hoe je markt eruitziet en je verdienmodel. Maar het echte verschil maak je als ondernemer zelf. Door dicht bij jezelf te blijven, je eigen kwaliteiten en beperkingen te kennen, schrijf je je ondernemingsplan echt vanuit jezelf. Het is jouw idee, jouw visie of jouw kennis die zorgt dat jouw bedrijf straks succesvol wordt. De rest zijn echt bijzaken.

Die gedachte vormt ook de kern van de Zwaartekracht Startersdesk. Veel startende ondernemers ‘verzuipen’ in alle dingen die op hun afkomen. Administratie, bonnetjes en BTW bijhouden, om maar wat te noemen. Ze stoppen veel te veel tijd in zaken die niets opleveren. Terwijl ze in diezelfde tijd ook hadden kunnen zorgen voor meer omzet.

Daarom een belangrijke, eerste tip om dit mee te nemen in je ondernemingsplan: als jij per maand meer kunt verdienen dan je kwijt bent aan het inkopen van dit soort diensten, dan zou je toch wel gek zijn om het niet te doen? En zo hebben wij nog wel meer tips die jou helpen een slimmer ondernemingsplan te schrijven.

peter albert frank edwin Bel 0113-269764 of mail voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek!

De startersdesk is onderdeel van Zwaartekracht Groep B.V.

website door zwaartekracht